Over mij

Mijn verhaal:

Iedereen heeft een verleden, ieder heeft zijn verhaal.

Mijn verslaving begon al in mijn tienerjaren. Door omstandigheden had ik nood aan demping van mijn gevoelens. Ik zocht mijn heil in verslavende middelen. Als 20’ er kreeg mijn verslaving een regelmatig karakter. Ik gebruikte tot mijn 41ste. Ik was de controle kwijtgeraakt. De verslaving was de baas over mij. Ik ging zover met mezelf dat ik in een downperiode kwam die 10 maanden duurde. Ik had een eigen zaak maar vond de energie niet meer om mijn verantwoordelijkheid op te nemen. Ik kwam te laat, was onvriendelijk en was in mezelf gekeerd. Ik had er geen idee van hoe sterk de verslaving greep had op mij en mijn gedrag beïnvloedde. Er moest iets gebeuren. Dit kon zo niet verder. Een vriendin van mijn moeder had gehoord over John of God. Hij zou werkzaam zijn op een krachtplek waar mensen heel diepgaand konden genezen; zowel lichamelijk als psychisch. Op aanraden van mijn moeder ging ik er naar toe. Ik was erg sceptisch en kon alleen maar denken: “O, nee, 2 weken zonder gebruik… Hoe hou ik dat vol?”.

De 2de dag dat ik daar was, zat ik op een bankje in de tuin. Ik voelde plots ter hoogte van mijn voorhoofd een warm, draaiend gevoel dat enkele minuten aanhield. Toen zei een innerlijke stem dat ik mocht gaan. Zo ben ik terug naar de rest van de groep gegaan. Nadien ben ik naar mijn kamer gegaan. De volgende ochtend kon ik mijn bed niet uit. Ik had koorts, hoofdpijn en een lichaam dat zo slap was, dat ik enkel wou liggen. Zo heb ik bijna 36u in mijn bed gelegen. Van mijn begeleiders hoorde ik dat ik een operatie had ontvangen. Ik was me daar niet van bewust, op het moment dat het gebeurde. Bij mijn terugkeer in België had ik plots geen behoefte meer aan feestjes en alles wat daarbij hoorde. Integendeel, ik zocht rust op, begon te mediteren en vond rust in mezelf. Wanneer ik met vrienden iets ging drinken, bestelde ik een frisdrank. Het gekke was, dat het me helemaal geen moeite kostte! Zelfs de roep die me 2 weken ervoor nog helemaal in de greep had was er gewoon niet meer. Idem met mijn rookverslaving (zie filmpje hiernaast), de dagen, weken gingen voorbij zonder enige ontwenningsverschijnselen of hunkeren naar die sigaret die toch wel 27 jaar mijn 'maatje' was. Zo hebben deze ervaringen een diepe indruk nagelaten en me als persoon totaal veranderd .


Tijdens een 2de reis naar deze bijzondere plaats vroeg ik om inzichten omtrent een levenssituatie die me niet langer meer voldoening gaf. Ook hier volgde een duidelijk antwoord, dat ik me ten dienste zou gaan stellen om mensen te gaan helpen. Zo werd ik 3 dagen later in het midden van de nacht wakker door een heldere ingeving om begeleider van groepen te worden. Ik hoop op deze manier veel mensen naar deze plek te kunnen begeleiden, zodat ook zij gaven mogen ontvangen en hun leven een positieve wending kunnen geven.